Kapcsolat

Györffy Szabolcs

Online ajánlatkérés itt!

fakivagas.info@gmail.com

Tel: +36-70/675-6049

Telephelyeink:

- Budapest
- Érd
- Szentendre
- Székesfehérvár
- Szeged
- Győr
- Balaton (Szántód, Ábrahámhegy)
- Zalaegerszeg

Cégadatok:


Győrffy Tree Expert Kft.

H-1125 Budapest, Dániel út 19-23. E.ép. II/11.

adószám: 26793546-2-43

Facebook

Faápolás

Faápolás – Minden fa érték, kötelességünk menteni, amit csak lehet.

Győrffy Tree Expert - 06706756049

Cégünk, a Győrffy Tree Expert több, mint 20 éve foglalkozik fakivágási és faápolási munkákkal. Az évek során igyekeztünk a lehető legjobb szakemberekkel együtt dolgozni, látókörünk egyre szélesebb lett. Mára kollégáinkkal és állandó partnereinkkel készen állunk a legösszetettebb ápolási feladatok elvégzésére, de ugyanolyan megtiszteltetésnek vesszük, ha magánkertek rejtett, értékes fáit tehetjük rendbe. Egyik legkedvesebb munkánk a Füzérradványi kastélyparkban álló, az ország egyik legnagyobb platánjának ápolása volt, melyet egy kiváló favizsgáló és faápoló csapat részeként végezhettünk. Horváth Tibor minősített favizsgáló mérnök barátunk tervei alapján a fa átfogó statikai megerősítést kapott, biztosítva, hogy még sokáig a park egyik ékköve maradjon. A munkáról rövid kisfilm is készült:

Emellett az elmúlt évtizedben tucatnyi kastélyparkban közel 2000 fa ápolását végeztük el, valamint számos önkormányzat és több száz magánmegrendelő számára is dolgoztunk. Ha szívesen olvasna bővebben a faápolásról, görgessen lejjebb!

 

Faápolási szolgáltatásaink:

 

- Fadiagnosztika, favizsgálat

- Gallyazás, űrszelvény kialakítás

- Koronaredukció

- Ápoló -és koronaalakító metszések

- Statikai megerősítés

 

Ajánlatkérés, bővebb információ:


favizsgalat.info@gmail.com

06706756049

 

 

Mi a faápolás lényege?

 

A faápolás önmagában egy értékalapú szemléletmód. A fák ökoszisztémánk meghatározó részei. Lakott területen szerepük összetett. A CO2 megkötése közismert, de a fák a szálló por megkötésében is jelentős szerepet játszanak. Lombfelületünknek köszönhetően a városok felmelegedését is hatékonyan képesek szabályozni. A fák számos élőlénynek nyújtanak védelmet és táplálékforrást. A városi fák számos kedvezőtlen hatásnak vannak kitéve. Légszennyezés, a csapadékellátást akadályozó burkolatok, az emberi tevékenységből eredő sérülések mind gyengítik fáinkat. A túlnőtt fák veszélyeztethetnek vezetékeket, épületeket.

A faápolás célja, hogy összhangot teremtsen a fák és épített környezetünk közt oly módon, hogy fáink a lehető legtovább életképesek maradjanak.

 

A fakivágások lakott területen jellemzően 3 okból történnek:

 

1. Építkezés miatt útban van a fa,

 

2. Elpusztult, hanyatló állapotú fa,

 

3. Félelem, hogy a fa balesetveszélyes, méretéből adódóan kárt fog okozni.