Kapcsolat

Györffy Szabolcs

Online ajánlatkérés itt!

fakivagas.info@gmail.com

Tel: +36-70/675-6049

Telephelyeink:

- Budapest
- Érd
- Szentendre
- Székesfehérvár
- Szeged
- Győr
- Balaton (Szántód, Ábrahámhegy)
- Zalaegerszeg

Cégadatok:


Győrffy Tree Expert Kft.

H-1125 Budapest, Dániel út 19-23. E.ép. II/11.

adószám: 26793546-2-43

Facebook

Favizsgálat

Györffy Tree Expert 

"Hogy mentsük, ami menthető!"

Favizsgálat, műszeres fafelmérés rövid határidővel

 

https://www.facebook.com/GyorffyTreeExpert/


Szakértői, favizsgálói tevékenységeink:

- Műszeres favizsgálat Fakopp 3D műszerrel,

- Fák, fasorok állapotfelmérése, szaktanácsadás

- Kertészeti szakvélemény készítése fakivágási engedélyezéshez

- Favédelmi tervek készítése

- Fakataszterek készítése

 

Elérhetőségeink:


Online ajánlatkérés 

Telefon: 06-70-675-6049 

Email: favizsgalat.info@gmail.com

.

Műszeres favizsgálattal egyaránt rendelkezésre állunk önkormányzatok, társasházak, cégek és magánszemélyek részére is. Küldetésünknek tartjuk, hogy a menthető fák közül minél több megmaradhasson az utókor számára. A Fakopp műszeres vizsgálat éppen ezért számunkra több, mint munka. Ugyanazzal az alapossággal és lelkesedéssel vizsgálunk egy magánkertben álló fát, mint egy védett fasort.    

Magáról a műszerről és a vizsgálat részleteiről a Fakkopp Bt. oldalán találhatnak bővebb információt. www.fakopp.hu


 Faápoló cégként FAKOPP műszeres favizsgálatot végzünk akusztikus tomográfos készülékkel az ország egész területén. Bár egy fa állapotáról szemrevételezéssel is sokat meg lehet állapítani, a törzs belső részeiről csak közvetett jelekből tudunk következtetni. 

Műszeres favizsgálatot sokan végeznek már. Azonban a gép kezelése önmagában még sajnos nem sokat ér felkészültség és tapasztalat nélkül. Tudni kell, hogy melyik fát hol kell mérni, ismerni kell az adott faj sajátosságait és fel kell mérni a fa általános állapotát is. A favizsgálat fontos eleme a Fakopp műszerrel történő mérés elvégzése, de önmagában nem elegendő.   

Műszeres favizsgálat tájékoztató árai*:

1 fa esetén: 25.000 Ft + Áfa

2-3 fa esetén: 15.000 Ft + Áfa/db

4-10 fa esetén: 12.000 Ft + Áfa/db

10 fa fölött 10.000 Ft + Áfa /db

20 fa fölötti darabszámtól egyedi ajánlatot adunk.

 

* A végleges vállalási díj függ a fa fajtájától, az igényelt vizsgálati metszetek számától, valamint a Budapesti irodánktól való távolságtól.

 

A Fakopp 3D Akusztikus Tomográf képes roncsolásmentes módon felmérni a törzs korhadt vagy üreges részeinek helyét és méretét. A technológia a törzsön körben elhelyezett érzékelők közti hang terjedési sebesség mérésén alapszik. Az alap elv az, hogy a hang terjedési sebessége csökken, ha üreg található a két érzékelő között.

 Minden nagyobb fa esetében, ha az a személy - vagy vagyonbiztonsági szempontból kritikus helyen áll, érdemes elvégezni a vizsgálatot. A mérési eredmények alapján teszünk javaslatot az egyes fák esetén elvégzendő munkákra. 

A műszeres vizsgálat számos alkalommal segített már abban, hogy rossz helyen lévő, veszélyesnek vélt fát megmentsünk a kivágástól. Egy ilyen esetről olvashatnak Facebook oldalunkon is: 

https://www.facebook.com/GyorffyTreeExpert/posts/1441457322586618

Ha egy fa kivágását meg lehet akadályozni a műszeres favizsgálattal, az duplán jó. Megmenekülhet egy olyan gyönyörű fa, mint az esetben leírt tölgy és a tulajdonos számára megtakarítja az - egyébként indokolatlan - fakivágás költségét.

Számunkra külön örömet jelent, hogy a Fakopp 3D műszer magyar fejlesztés, ami dr. Dívós Ferenc nevéhez köthető. (Külföldön ArborSonic 3D néven ismerik a műszert, mivel a Fakopp név angol áthallása nem igazán szerencsés...)

Dívós úr anno személyesen adta át nekünk a műszert és biztosította a szakszerű használat minden feltételét. A műszeres favizsgálatok során ezért a háttérben egy felkészült magyar műszaki háttér áll rendelkezésünkre, ami biztosítja a pontosságot megrendelőink számára.

 Az alábbi videón megtekinthető a Fakopp 3d ultrahangos műszeres vizsgálat folyamata: