GYŐRFFY TREE EXPERT

Professzionális fakivágás és faápolás

Balesetmentesen - 1999 óta

30 MILLIÓ FORINTOS FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSSAL

TELEFON: 06706756049

Email: fakivagas.info@gmail.com


Faápolás

_

Cégünk 22 éve végez faápolást, fakivágás teljeskörű garanciával immár országos lefedettséggel. Árajánlatunk minden esetben ingyenes és kötelezettségektől mentes. Számunkra nincs különbség kis és nagy megbízás között, a legkisebb magánkertben és a legnagyobb parkokban is ugyanazzal a maximalista szemlélettel dolgozunk. Büszkék vagyunk rá, hogy évente mintegy 30 önkormányzatnak, 50 cégnek és többszáz magánszemélynek nyújtunk teljeskörű szolgáltatást fákkal kapcsolatban gyakorlatilag 100%-os  vevői elégedettség mellett.

Az alábbi videóban állandó faápoló partnereinkkel együtt dolgozunk a Füzérradványi Károlyi-kastély legidősebb platánjának ápolásán és statikiai megerősítésén.

-


SZOLGÁLTATÁSAINK:

- FAÁPOLÁS ÉS FAKIVÁGÁS

- TUSKÓMARÁS

- FAVIZSGÁLAT, SZAKVÉLEMÉNY KÉSZÍTÉS

- TELEKTISZTÍTÁS, BOZÓTIRTÁS

Tisztelettel:

Györffy Szabolcs

"Az Arborista"

06706756049

_

„Válassz olyan munkát, amit szeretsz csinálni, és soha életedben nem kell dolgoznod.”
(Györffy Szabolcs  Konfuciusz )

_

A fenti idézet jellemzi talán legjobban a Györffy Tree Expertet. Szeretjük és örömmel végezzük a munkánkat, ezért számunkra természetes, hogy minden megbízás esetén a maximumot nyújtjuk.

Történetünk a kertészeti egyetemen töltött éveim alatt indult, de a fák szeretete több generációs kertész család sarjaként már egész kiskoromtól mélyen bennem élt. Így ez a munka számomra több, mint egyszerű vállalkozás.

Szerencsémre az elmúlt évek során hasonló gondolkodású munkatársak csatlakoztak hozzám, így ma már gyakorlatilag a legkisebbtől a legnagyobb megbízásig minden felkérést örömmel és felkészülten tudunk vállalni. Küldetésünknek tartjuk, hogy a fák gondozását, ápolását Magyarországon is a nyugati országok szintjén végezzük.

Tisztában vagyunk vele, hogy munkánk nem kis részét a fakivágás teszi ki, és elfogadtuk, hogy lakott területen bizonyos helyzetekben a kivágás elkerülhetetlen. A fakivágási munkákat a biztonsági előírások maximális betartása mellett végezzük.

Ugyanakkor igyekszünk mindent megtenni, hogy az indokolatlan fakivágásokat lehetőség szerint elkerüljük. Mivel gyakran csupán a balesetveszély megelőzése miatt vágnak ki egyébként egészséges fákat, ezért teljeskörű műszeres favizsgálatot is végzünk Fakopp 3D akusztikus tomográffal. A vizsgálattal kiszűrhetők a valóban beteg, veszélyes fák és az egészséges fákat meg tudjuk menteni a kivágástól.

_

.

Fakivágás során alkalmazott módszerek:

.

- Emelőkosaras fakivágás

  Nagyobb volumenű munkák esetén ajánlott. Biztonságos munkavégzést tesz lehetővé, de jelentős a gép helyigénye, és kisebb munka esetén magasabb költséggel kell számolni.

- Fakivágás alpintechnikával

   A nehezebben elérhető fák kivágása esetén alkalmazott módszer. A fakivágás során a személybiztosítás és a tehereresztés is kötéltechnika segítségével történik.

- Fakivágás emelődaru segítségével

   A két fakivágási technika ötvözete. A személybiztosítás ebben az esetben is kötéltechnikával történik, azonban a levágott darabokat daru segítégével emeljük ki a munkaterületről. A különosen nagyméretű, nagyon szűk bontási területen álló fák esetén alkalmazzuk.

- Fakivágás irányított döntéssel

   Lakott területen igen ritkán nyílik mód ezen technika alkalmazására. Ebben az esetben a kivágásra ítélt fa döntését a földről végezzük, a döntés irányát megfelelő vágástechnika alkalmazásával, illetve döntőékek, vagy húzórendszerek segítségével végezzük.   


Fakivágás, vagy faápolás?


   A két szolgáltatás között alapvető különbségek vannak. A fakivágás során elégséges a kivágáshoz szükséges technikák és módszerek ismerete. Faápolás esetén a fa egészségi állapotának megtartása, javítása a cél. A nem kellően átgondolt, szakszerűtlen koronaalakítás vagy visszavágás egy máskülönben egészséges fa élettartamát drasztikusan lecsökkentheti. A vágási felületek bekorhadhatnak, és a korona túlzott mértékű csökkentése a gyökérzet elhalásával, a fa egészséges keringésének felborulásával járhat. 

A faápolónak ismernie kell az adott fafaj tulajdonságait és igényeit, tisztában kell lennie az elvégzendő kezelések módszereivel. Ezeket a szakemberek az angol nyelvteületen "arborist" néven ismerik. Fontos különbség a favágókhoz képest, hogy a faápoló képes egy adott fát károsodás nélkül kezelni, alakítani, és emellett a fakivágáshoz szükséges magas szintű képzettséggel is rendelkezik. 

Kapcsolat

Györffy Szabolcs

Online ajánlatkérés itt!

fakivagas.info@gmail.com

Tel: +36-70/675-6049

Telephelyeink:

- Budapest
- Érd
- Szentendre
- Székesfehérvár
- Szeged
- Győr
- Balaton (Szántód, Ábrahámhegy)
- Zalaegerszeg

Cégadatok:


Győrffy Tree Expert Kft.

H-1125 Budapest, Dániel út 19-23. E.ép. II/11.

adószám: 26793546-2-43