Fakivágás - A MEGFIZETHETŐ SZAKÉRTELEM (1999 óta)

Fakivágás

Györffy Tree Expert

Fakivágás és faápolás 20 éve a legjobb árakon! 

* Hagyományos családi vállalkozás. * 10 esetből 9-szer a mi adjuk a legkedvezőbb ajánlot! * Teljeskörű felelősségbiztosítás. * A Magyar Faápolók Egyesületének tagja

Ingyenes helyszíni felmérés és árajánlat 1 napon belül 

fakivagas.info@gmail.com

06-70-675-6049 

.

"Precíz, korrekt és körültekintő felmérés az ajánlat adás előtt. Gyors, szakszerű munkavégzés. Maguk után rendet és tisztaságot, na meg egy nagyon elégedett ügyfelet hagytak a szakemberek. Ritka manapság az ilyen cég. Köszönöm ez úton is a munkájukat."

(Google értékelések, Róbert Péter)

.Üdvözöljük a Györffy Tree Expert oldalán! 

.

A fák tisztelete és szeretete, és minden elnyert megbízás tisztességes, az elvárható legmagasabb színvonalon történő elvégzése számomra a kezdetek óta munkám alapját jelenti. Fiatal, munkájukat ismerő és szerető kollégák csatlakoztak hozzám az elmúlt két évtizedben. Ennek köszönhetően ma már minden, fákkal kapcsolatos feladatot gyorsan, hatékonyan és problémamentesen meg tudunk oldani.

Amiben számíthat ránk:

.

- Fakivágási munkák alpintechnikával és emelőkosaras géppel

- Műszeres favizsgálat, szakvélemények elkészítése engedélyezési eljárásokhoz

- Faápolási munkák, ifjítás, koronaalakítás

- Tuskómarás

   

Bízom benne, hogy a jövőben Önt is ügyfeleink közt üdvözölhetjük!

Tisztelettel:

Győrffy Szabolcs

GYÖRFFY TREE EXPERT Kft. 

.

KÉRJE INGYENES AJÁNLATUNKAT:  

ONLINE AJÁNLATKÉRÉS

 

HA TELEFONON KERESNE, AZ ALÁBBI SZÁMON MUNKAIDŐBEN AZONNAL FOGADJUK HÍVÁSÁT, VAGY PERCEKEN BELÜL VISSZAHÍVJUK!

06-70-675-6049 

Tekintse meg rövid videónkat egy átlagos munkanapunkról. A felvételen gyökérsérült jegenyefák csúcsmetszését végezzük.

.

 

Miért velünk és mitől lesz professzionális a fakivágás?

A Györffy Tree Expert 6 pontja:


1. Felkészült szakemberek + profi felszerelés + gyors munkavégzés = Kedvező ár

2. Fakivágási árajánlatunkat mindig írásban adjuk. Nem érheti semmilyen kellemetlen meglepetés.  

3. Teljes felelősségvállalásunk nem ígéret, hanem tény. Az ezen a területen piacvezető Generali Biztosító Zrt. garantálja a nyugodt hátteret minden favágási és faápolási munkánk esetén. (Kötvényszám: 95595000034052100)

4. A vállalt határidőket megbízásaink 99%-ban tartani tudjuk. Tiszteletben tartjuk ügyfeleink idejét.

5. Nevünket és arcunkat adjuk a munkánkhoz, mert hiszünk a személyes kapcsolat fontosságában. Facebook oldalunkon megismerheti munkáinkat és kollégáinkat, nyomon követheti a Györffy Tree Expert mindennapjait.

6. Átlátható cég vagyunk. A Google illetve a Facebook oldalán az elvégzett fakivágási és faápolási munkáink értékelése rendre a legmagasabb pontszámokat éri el.      

 

+1.  A legfontosabb, hogy szeretjük amit csinálunk, így számunkra a munka soha nem nyűg, legfeljebb kihívás.  


 

 

Fakivágás

Hol dolgozunk?

Fakivágást és faápolást az ország egész területén végzünk

1. Fakivágás Budapesten és környékén:

Budapesten és Pest megye teljes területén

2.  Fakivágás vidéken:
 • Székesfehérvár és Fejér megye
 • Balaton (Siófok, Szántód központtal)
 • Velencei tó vonzáskörzetében
 • Szeged és 40 km-es körzete
 • Szombathely és Sárvár
 • Zalaegerszeg és Zala megye
 • Győr
 • Sopron és környéke
 • Debrecen és 40 km-es körzete
 • Pécs, Kaposvár és környéke

 

 

A fakivágási engedélyről:


Fontos információ, hogy Magyarországon lakott területen a fakivágás legtöbb esetben még magánterületen is engedélyköteles. Ugyanilyen fontos, hogy közterületen a kivágás minden esetben a tulajdonos önkormányzat engedélyéhez kötött! Sőt, közterületen a fák gallyazása, koronaalakítása sem lehetséges az önkormányzat hozzájárulása nélkül. 

A magánterületen álló fa esetében mindig a helyi rendeletet kell szem előtt tartani. Még Budapesten belül is nagy különbség van a fakivágási engedélyeztetés gyakorlatában. 

Egy gyakorlati példa az ügyintézésre:

Ha Ön Budapest XIII. kerületében él, akkor az önkormányzat honlapján pontos és részletes információkat talál az engedélyeztetés menetéről:

https://www.budapest13.hu/ugy/fakivagasi-engedely-maganterulet/

A leírtak alapján lehet eljárni a fakivágás ügyében, 3000 forintos illeték megfizetését követően. Sajnos nem minden önkormányzat esetében ilyen könnyű a dolgunk, gyakran nem található meg a honlapokon minden tudnivaló. Ez esetben nagyobb településeken az Építési osztályon, kisebb településeken a jegyzőnél kell érdeklődni.

Ha azonnali kárelhárításról van szó, vagy közvetlen balesetveszély miatt kell sürgősen fát kivágni (pl. viharok után megdőlt fa esetében), akkor az általános szabály szerint a kivágást követően kell bejelententést tenni az illetékes osztályon.

Sok ügyfelünk bosszankodik amiatt, hogy még a saját tulajdonukban lévő fát sem vágathatják ki. Ennek oka, hogy a városok, települések zöldfelületei kiemelten fontosak a levegő tisztaságának megőrzésében. Tudnunk kell, hogy ez a szabály értünk van, és nem ellenünk! (Egy 50 éves fa átlagosan 50 kg oxigént termel és 68 kg szén-dioxidot képes megkötni egy vegetációs időszakban! 

A fakivágásokat általánosan a A fás szárú növények védelméről szóló 346/2008. (XII. 30.) Korm. rendelet szabályozza.


Természetesen akad bőven példa arra is, miért nem szabad akárkire rábízni a veszélyes fák kezelését, fakivágást. 

 

 


Favágás, fakivágás 

Ha a favágás vagy fakivágás szavakat halljuk, elsőként általában egy jókora fejsze jut eszébe mindenkinek.

A hagyományos lexikális megfogalmazás szerint „favágás" vagy „fadöntés" háromféle módon eszközölhető, úgymond fejszével, vagy fűrésszel, vagy pedig irtás útján.

Pedig a fakivágás napjainkban bizony jóval fejlettebb eszközök és technikák alkalmazásával és jóval biztonságosabban zajlik, mint ükapáink idejében: a motoros fűrész mellett szerephez jut olykor akár az emelődaru is.

A korszerű favágási munkamódszerek további előnye a fokozottabb biztonság és hatékonyság mellett a gyorsaság, valamint a hagyományos fakivágáshoz szükséges izomerő kiváltása.

Érdekességek a favágás kapcsán

Vasárnap tilos a favágás!

A ’30-as években még Magyarországon is élt a néphiedelem, miszerint vasárnap – különösen újhold vasárnapján – tilos a favágás, mert az erdei szellemek megbüntetik azt, aki ilyesmit tesz.
Számos helyen a mai napig keringenek legendák a vasárnapi favágókról, akiknek megkövesedett sziklaalakja örök mementóul áll az erdőben, némelyik alakzatban láthatjuk a favágásra emelt fejszét...

A favágás titokzatos erdei kísértete

Az erdőirtásra, favágásra ügyelő kísérteties vadember-alakról több vidéken is fenn maradtak mesék. A köpcös, zömök testfelépítésű, szőrös és agyaras alak a fák és vadak felett őrködött, és mindenről tudomása volt, ami az erdőben zajlott.
Sok helyen az ördöggel azonosították, de ha a favágók húst és bort tettek le neki egy fa alá, akkor nemcsak megbékélt és engedte őket dolgozni, hanem olykor még a favágás fárasztó munkálataiban is besegített: kivágta helyettük a megjelölt fákat.
A fáma szerint ha bor helyett vizet kapott, vagy egyéb módon felbosszantották, a favágás szerencsétlenséggel végződött: rádöntötte a fákat az emberekre, letörte és fejükre ejtette a súlyos ágakat.

A székely rovásjegyek eredete

A székelyek a favágás során a kivágott törzseket gyakran lecsúsztatták a hegyről és a folyókon úsztatták, úgy szállították. Annak érdekében, hogy a szállítás alatt összekeveredett törzsek közül mindenki kiválogathassa a sajátját, a favágás során ismertető jeleket róttak a fába.

Favágás határok nélkül - Nemzetközi favágó verseny

Évente megrendezésre kerül a favágás szakma egyik leghíresebb és egyben legszórakoztatóbb rendezvénye, a nemzetközi favágó verseny. A favágás technikáival összefüggő, azonban az igazi favágástól olykor igencsak távol álló feladatok is szerepelnek a versenyen, mint pl. kockacukor kettévágása fejszével. De a favágás irányított döntéssel technika alkalmazása is sok pontszámot ér: úgy kell kivágni a fát, hogy az pontosan egy meghatározott, többnyire rendkívül kicsi és keskeny célpontra dőljön.

Az alpintechnikás fakivágásról 

A fakivágás területén belül az alpinista, vagy alpintechnikás fakivágás külön szakterületnek tekinthető. Jellemzően olyan esetekben van szükség erre a technikára, ahol a hagyományos fakivágási technikák alkalmazására nincsen lehetőség. Az egyszerű fakivágásokat a földről, irányított döntéssel végzik. Az erdőgazdálkodásban, fakitermeléskor jellemzően ezt a módszert használják.

Számos esetben azonban a fakivágás ezen módja nem kivitelezhető, például vezetékek, épületek között. Ekkor vagy emelőkosaras daruval, vagy a már említett alpintechnikával kell dolgozni. Az alpintechnikás fakivágás speciális felszerelést és szaktudást igényel. A favágó ebben az esetben a fát kisebb darabokban, nagy teherbírású hegymászókötelek segítségével bontja le. A fakivágás biztonságos lebonyolítása jelentős tapasztalatot kíván, egy megfontolatlan vágással jelentős kár okozható.


Teljes fakivágás esetén több technika alkalmazása is lehetséges.Fakivágás

 • Irányított döntés: Ebben az esetben a fát megfelelő vágástechnikával a kívánt irányba tudjuk egy vagy több darabban dönteni. Ha elegendő terület áll rendelkezésünkre, általában ezt a megoldást szoktuk alkalmazni, mert ez a leggyorsabb, és éppen ezért a legköltséghatékonyabb fakivágási módszer.
 • Darabonkénti lebontás: Ha a munkaterületen nem elég hely az irányított döntéshez, de a fa közvetlen környezetében nincsen akadály (kerítés, viilanydrót, épület stb.), akkor a fát több részletben, áganként vágjuk le akkora darabokban, hogy azok semmilyen kárt ne okozhassanak. Ez a fakivágási művelet valamivel időigényesebb.
 • Fakivágás kötéltechnikával: Ha a kivágandó fa esetén nagyon szűk a rendelkezésünkre álló hely, az egész fát kisebb darabokban, nagy teherbírású kötelek segítségével engedjük le a földre, a kockázatot ezzel a minimálisra csökkentve.
 • Fakivágás emelődaruval: Extrém méretű fák esetében a törzset adott esetben csak emelődaru segítségével lehet biztonságosan lebontani. A törzset ilyen esetben 1-2 tonnás darabokban rögzítjük, és azt a levágást követően a daru a földre ereszti.

Egy-egy munka során általában a fent felsorolt fakivágás technikák közül természetesen többet is alkalmazunk. A megfelelő fakivágás módszer megválasztásával a biztonságos kivitelezés mellett a munkát gyorsabban és így olcsóbban lehet elvégezni.

Email: fakivagas.info@gmail.com , Tel.: 06-70-675-6049


 Kapcsolat

Györffy Szabolcs

Online ajánlatkérés itt!

fakivagas.info@gmail.com

Tel: +36-70/675-6049

Telephelyeink:

- Budapest
- Érd
- Szentendre
- Székesfehérvár
- Szeged
- Győr
- Balaton (Szántód, Ábrahámhegy)
- Zalaegerszeg

Cégadatok:


Győrffy Tree Expert Kft.

H-1125 Budapest, Dániel út 19-23. E.ép. II/11.

adószám: 26793546-2-43