Kapcsolat

Györffy Szabolcs

Online ajánlatkérés itt!

fakivagas.info@gmail.com

Tel: +36-70/675-6049

Telephelyeink:

- Budapest
- Érd
- Szentendre
- Székesfehérvár
- Szeged
- Győr
- Balaton (Szántód, Ábrahámhegy)
- Zalaegerszeg

Cégadatok:
Molcono Networks Kft.
H-1024 Budapest, Lövőház utca 28.

Facebook

Fakivágás

Facebook.com/GyörffyTreeExpert

„Válassz olyan munkát, amit szeretsz csinálni, és soha életedben nem kell dolgoznod.”
(Györffy Szabolcs Konfuciusz)

 


Tisztelt Leendő Ügyfelünk!

Tudjuk, hogy nehéz döntés, hogy kire bízza a nagy szakértelmet igénylő fakivágási, vagy faápolási munkákat. Ismerjen meg minket! A Györffy Tree Expert immár 18 éve jelent garanciát a biztonságra! Szolgáltatásunk során pontosan azt fogja kapni, amit ügyfélként elvárhat: Udvarias és segítőkész hozzállást megoldandó problémájához, gyors ajánlatot és hibátlan, professzionális munkavégzést.    

KÉRJEN AJÁNLATOT vagy SZEMÉLYES FELMÉRÉST kénylemesen, ide kattintva!

vagy

HÍVJON munkaidőben A 06706756049 SZÁMON ide kattintva és biztosan és biztosan elér minket!

Mi hiszünk a személyes kapcsolat erejében. Facebook-oldalunkon követheti mindennapjainkat és megismerheti munkatársainkat. https://www.facebook.com/GyorffyTreeExpert/

Tekintse meg kisfilmünket egy átlagos munkanapunkról a bemutatkozásunk végén, vagy ide kattintva!


Öt érv mellettünk!

1. Akár 2 perc alatt online is kérhet ajánlatot ide kattintva, amit legkésőbb másnap meg is fog kapni.

2. Tartjuk a vállalt időpontokat, tiszteletben tartjuk Megrendelőink idejét.

3. Reális áron dolgozunk, és utólag sohasem módosítunk a munkadíjainkon.

4. Teljeskörű felelősségbiztosításunk garanciát nyújt Önnek (Generali Biztosító Zrt., kötvényszám: 95595000034052100).

5. Biztos lehet benne, hogy szimpatikus, fiatal (de legalábbis fiatalos) szakemberekkel fog találkozni.

Bízom benne, hogy a jövőben Önt is ügyfeleink között üdvözölhetjük!

 

Tisztelettel:
Györffy Szabolcs
"Az Arborista"

Tel: 06-70-675-6049

.

Miért velünk?

 • A professzionális fakivágással foglalkozó cégek között általában a 
 • legkedvezőbb árfekvésben dolgozunk,
 • Online, 2 perc alatt kérhet árajánlatot itt
 • Teljeskörű szakmai felelősségbiztosítás,
 • Tapasztalt, összeszokott, udvarias és kulturált szakembergárda,
 • Valós, leinformálható referenciák

Hol dolgozunk?

 • Budapest és Pest megye
 • Balaton (Szántódi központtal)
 • Székesfehérvár és Fejér megye
 • Szeged és 40 km-es körzete
 • Szombathely és Sárvár
 • Zalaegerszeg és Zala megye
 • Győr
 • Sopron

És részletesebben:

Üdvözlöm!

Györffy Szabolcs vagyok. Vállalkozásunk évtizedes tapasztalattal bír az alpintechnikás fakivágás, és több generáció kertészeti ismereteivel a faápolás, növényvédelem területén. Családi vállalkozásként működünk, és a szakmai felkészültség mellett kiemelten fontos számunkra a minőségi munkavégzés és az udvarias, ügyfélközpontú hozzáállás.

Ügyfeleink számára megnyugtatható lehet a teljeskörű felelősségbiztosításunkkényelmüket szolgálja a gyors és egyszerű online ajánlatkérés. A tavalyi évtől már az ország egész területén, sőt külföldön is vállalunk megbízásokat.  A legkisebbtől a legnagyobb munkáig ugyanazzal a lelkiismeretességgel dolgozunk, aminek köszönhetően elégedett ügyfelek százait tudhatjuk magunk mögött itthon és külföldön egyaránt. Közülük sokan honlapunkon is hangot adtak megelégedésüknek.  

"Örömmel vettem, hogy még lehet találni normál áron dolgozó, szakmájához értő vállalkozót találni, akik ráadásul még felelőségbiztosítással is rendelkeznek! A megbízásnál számomra nem a legolcsóbb árajánlat, hanem a megbízhatóság döntötte el a kérdést." /Tóth Ferenc, Budapest/

"Megnyugtató érzés volt Györffy Úrékkal dolgoztatni, mert minden biztonsági szabályt betartottak." /Lengyel Ádám és családja, Budapest/

"A fakivágási munkát Györffy Szabolcs és kollégái gyorsan, pontosan, a megígért időpontok maximális betartásával, és a többi cégnél olcsóbban végezték el. A kedves és segítőkész hozzáállás már csak a ráadás volt." /Bukovics Zsolt, Siófok/

További értékelések cégünkről a "Vélemények rólunk" menüpont alatt. Reméljük, hogy honlapunk felkelti érdeklődését, és a jövőben Önt is ügyfeleink között köszönthetjük!

Tisztelettel,
Györffy Szabolcs

Email: fakivagas.info@gmail.com , Tel.: 06-70-675-6049 


Favágás, fakivágás 

Ha a favágás vagy fakivágás szavakat halljuk, elsőként általában egy jókora fejsze jut eszébe mindenkinek.

A hagyományos lexikális megfogalmazás szerint „favágás" vagy „fadöntés" háromféle módon eszközölhető, úgymond fejszével, vagy fűrésszel, vagy pedig irtás útján.

Pedig a fakivágás napjainkban bizony jóval fejlettebb eszközök és technikák alkalmazásával és jóval biztonságosabban zajlik, mint ükapáink idejében: a motoros fűrész mellett szerephez jut olykor akár az emelődaru is.

A korszerű favágási munkamódszerek további előnye a fokozottabb biztonság és hatékonyság mellett a gyorsaság, valamint a hagyományos fakivágáshoz szükséges izomerő kiváltása.

Érdekességek a favágás kapcsán

Vasárnap tilos a favágás!

A ’30-as években még Magyarországon is élt a néphiedelem, miszerint vasárnap – különösen újhold vasárnapján – tilos a favágás, mert az erdei szellemek megbüntetik azt, aki ilyesmit tesz.
Számos helyen a mai napig keringenek legendák a vasárnapi favágókról, akiknek megkövesedett sziklaalakja örök mementóul áll az erdőben, némelyik alakzatban láthatjuk a favágásra emelt fejszét...

A favágás titokzatos erdei kísértete

Az erdőirtásra, favágásra ügyelő kísérteties vadember-alakról több vidéken is fenn maradtak mesék. A köpcös, zömök testfelépítésű, szőrös és agyaras alak a fák és vadak felett őrködött, és mindenről tudomása volt, ami az erdőben zajlott.
Sok helyen az ördöggel azonosították, de ha a favágók húst és bort tettek le neki egy fa alá, akkor nemcsak megbékélt és engedte őket dolgozni, hanem olykor még a favágás fárasztó munkálataiban is besegített: kivágta helyettük a megjelölt fákat.
A fáma szerint ha bor helyett vizet kapott, vagy egyéb módon felbosszantották, a favágás szerencsétlenséggel végződött: rádöntötte a fákat az emberekre, letörte és fejükre ejtette a súlyos ágakat.

A székely rovásjegyek eredete

A székelyek a favágás során a kivágott törzseket gyakran lecsúsztatták a hegyről és a folyókon úsztatták, úgy szállították. Annak érdekében, hogy a szállítás alatt összekeveredett törzsek közül mindenki kiválogathassa a sajátját, a favágás során ismertető jeleket róttak a fába.

Favágás határok nélkül - Nemzetközi favágó verseny

Évente megrendezésre kerül a favágás szakma egyik leghíresebb és egyben legszórakoztatóbb rendezvénye, a nemzetközi favágó verseny. A favágás technikáival összefüggő, azonban az igazi favágástól olykor igencsak távol álló feladatok is szerepelnek a versenyen, mint pl. kockacukor kettévágása fejszével. De a favágás irányított döntéssel technika alkalmazása is sok pontszámot ér: úgy kell kivágni a fát, hogy az pontosan egy meghatározott, többnyire rendkívül kicsi és keskeny célpontra dőljön.

Az alpintechnikás fakivágásról 

A fakivágás területén belül az alpinista, vagy alpintechnikás fakivágás külön szakterületnek tekinthető. Jellemzően olyan esetekben van szükség erre a technikára, ahol a hagyományos fakivágási technikák alkalmazására nincsen lehetőség. Az egyszerű fakivágásokat a földről, irányított döntéssel végzik. Az erdőgazdálkodásban, fakitermeléskor jellemzően ezt a módszert használják.

Számos esetben azonban a fakivágás ezen módja nem kivitelezhető, például vezetékek, épületek között. Ekkor vagy emelőkosaras daruval, vagy a már említett alpintechnikával kell dolgozni. Az alpintechnikás fakivágás speciális felszerelést és szaktudást igényel. A favágó ebben az esetben a fát kisebb darabokban, nagy teherbírású hegymászókötelek segítségével bontja le. A fakivágás biztonságos lebonyolítása jelentős tapasztalatot kíván, egy megfontolatlan vágással jelentős kár okozható.


Teljes fakivágás esetén több technika alkalmazása is lehetséges.

 • Irányított döntés: Ebben az esetben a fát megfelelő vágástechnikával a kívánt irányba tudjuk egy vagy több darabban dönteni. Ha elegendő terület áll rendelkezésünkre, általában ezt a megoldást szoktuk alkalmazni, mert ez a leggyorsabb, és éppen ezért a legköltséghatékonyabb fakivágási módszer.
 • Darabonkénti lebontás: Ha a munkaterületen nem elég hely az irányított döntéshez, de a fa közvetlen környezetében nincsen akadály (kerítés, viilanydrót, épület stb.), akkor a fát több részletben, áganként vágjuk le akkora darabokban, hogy azok semmilyen kárt ne okozhassanak. Ez a fakivágási művelet valamivel időigényesebb.
 • Fakivágás kötéltechnikával: Ha a kivágandó fa esetén nagyon szűk a rendelkezésünkre álló hely, az egész fát kisebb darabokban, nagy teherbírású kötelek segítségével engedjük le a földre, a kockázatot ezzel a minimálisra csökkentve.
 • Fakivágás emelődaruval: Extrém méretű fák esetében a törzset adott esetben csak emelődaru segítségével lehet biztonságosan lebontani. A törzset ilyen esetben 1-2 tonnás darabokban rögzítjük, és azt a levágást követően a daru a földre ereszti.

Egy-egy munka során általában a fent felsorolt fakivágás technikák közül természetesen többet is alkalmazunk. A megfelelő fakivágás módszer megválasztásával a biztonságos kivitelezés mellett a munkát gyorsabban és így olcsóbban lehet elvégezni.

Email: fakivagas.info@gmail.com , Tel.: 06-70-675-6049